Stylingtips voor lang haar

Ondanks de bob en de korte kapsels, zal lang haar nooit uit de mode raken. Dit komt omdat het vrouwelijk en sexy is om lang haar te hebben maar ook omdat lange lokken zoveel mogelijkheden bieden voor styling. Erg hip is de lange paardenstaart, opgestoken haar, glanzend steil haar of grote romantische krullen.


Paardenstaart
Zeker met ons klimaat, regen, regen en nog eens regen, kan de paardenstaart een handige uitkomst bieden. De paardenstaart is hot. Je haar blijft de hele dag goed en stijlvol zitten. De plek waar de paardenstaart begint, bevindt zich meestal aan de achterkant op het midden van de schedel. Voor een meer sophisticated look, bind je je haar laag in je nek vast, zorg hierbij dat je haar geheel klitvrij, glad en steil is. Of draag je paardenstaart juist wat hoger op je hoofd!

Opgestoken haar
Er zijn honderden manieren om je haar op te steken. Je kan je haar nonchalant opsteken, netjes of met krullen. Het beste resultaat voor je opgestoken kapsel krijg je door je haar een paar dagen niet te wassen. Als je haar pas is gewassen, is het namelijk gladder en slapper waardoor het lastig is op te steken. De tip is dus om je haar een paar dagen niet te wassen want dan is het stugger en blijft je kapsel beter zitten. Voor een stabiel opgestoken kapsel is het nuttig om hulpmiddelen te gebruiken zoals haarbanden, elastiekjes, klemmen, schuifspeldjes en haarspelden.

Nonchalante krullen
Voor grote zachte krullen heb je grote maten rollers nodig. Bevochtig je haar voordat de rollers erin gaan. Neem veel haar per roller. Vanwege de grote hoeveelheid haar per roller heb je ook veel clips nodig om ze op hun plek te houden. De eerste rij rollers rol je naar binnen toe en de rest naar buiten. Niet helemaal op tot de wortel, voor de nonchalante look moeten de krullen wat lager beginnen. Na het inrollen breng je nog wat extra verneveling met versteviger aan. Nu het haar drogen en even laten zitten. Als je de rollers er uit haalt, nog even lichtjes met een haarspray over het haar sprayen en luchtig met je vingers door het haar woelen, waardoor je de krullen wat losser maakt om ze er natuurlijk uit te laten zien. Deze look is super romantisch en glamourous. Geschikt voor elke gelegenheid. De stijl is ook een goed uitgangspunt voor veel opgestoken haarstijlen met een zachte uitstraling.

Glad, steil en glanzend
Gebruik een lotion die je haar beschermt tegen hitte en die geschikt is voor steil haar. Je maakt het haar glad en glanzend met behulp van een stijltang, lok voor lok. Niet erg moeilijk maar kan wel veel tijd in beslag nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten