Bruidskapsels

Om succes te boeken bij bruiloften zijn enige inspanning en een goede planning van essentieel belang. En dit geldt ook voor de bruidskapsels: ze vereisen nadenken, afwegen en het maken van een degelijk plan. Er zijn veel belangrijke factoren die bij het kiezen van een bruidskapsel overwogen moeten worden.

De lengte en de structuur van je haar zullen bepalen wat er mee gedaan kan worden. Je bruidskapsel moet ook een mooie aanvulling zijn op de bruidsjapon die je zult dragen. Wanneer je bruidsjapon bijvoorbeeld strapless is, dan zou je moeten kiezen voor een bruidskapsel waarvan een deel van het haar op de schouders valt, zodat dit deel niet geheel bloot blijft. Je kunt nog steeds voor een opgestoken kapsel kiezen, maar zorg ervoor dat iets van het haar, al is het maar een klein beetje, naar beneden valt om de uitstraling van het kapsel te verzachten.

Als jouw japon mouwen en zelfs een kraag heeft, overweeg dan beslist een opgestoken kapsel zodat deze details het mooist tot uiting komen. Wil je het haar toch graag los dragen, kies dan voor een bruidskapsel met veel body en veerkracht, of kies voor een kapsel dat half opgestoken is en half los hangt.

Een ander belangrijk punt om aan te denken is het aanpassen aan de gezichtsvorm en lichaamsvorm, waar hoogte en breedte toegevoegd of afgenomen kunnen worden om te passen bij jouw profiel, maar ook bij dat van je partner. Vermijd hoge en strakke opgestoken kapsels als je lang en slank bent, omdat hiermee extra lengte aan je profiel toegevoegd wordt. In dit geval kies je beter voor krullen, die door hun ronde vorm altijd een zachtere textuur hebben.

Als het ontwerp van je japon eenvoudig en zonder versiering is, overweeg dan meer detail in het bruidskapsel om meer belangstelling voor het geheel op te wekken. Het tegenovergestelde geldt wanneer de japon veel detail heeft.

Andere punten waar je rekening mee moet houden zijn de lengte van je hals, de afmeting van je oren en de hoogte van je haarlijn. Maak je geen zorgen als dit allemaal erg gecompliceerd en verwarrend lijkt voor jou, want nu kun je zelf bekijken hoe je er zou uitzien met verschillende Formele kapsels en Bruidskapsels.

Je kunt een foto van jezelf vanaf je middel, en waarop je de japon draagt, opladen en alle formele kapsels en bruidskapsels hierop uitproberen om te kijken wat je leuk vindt en wat jou het mooist maakt. Je kunt jouw favoriete bruidskapsels ook uitprinten en meenemen naar je stylist voor een grondige bespreking en advies.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten